Nadara Gypsy Wedding Band GEANNULEERD

22
apr 2018
zondag

OPTREDEN GEANNULEERD WEGENS ZIEKE BANDLEDEN!

Nadara Gipsy Wedding Band behoort tot de top van zigeunerorkesten uit Roemenië. In 2016 stond de band in de finale van de “Voice of Romania”. Dankzij zijn eigentijdse en opzwepende gipsy-beat veroverde Nadara eerst de lokale bruiloftsmarkt in Transsylvanië en daarna de wereldpodia in geheel Europa. De band behaalde grote successen op het Sziget-festival in Budapest, het filmfestival in Cannes, het Khamoro-festival in Praag, het IRAF-festival in Boekarest, het Gipsy Festival in Tilburg, het Tropenmuseum en het Concertgebouw in Nederland en vele andere internationale podia en festivals. Nadara speelde een prominente rol in de films “Gadjo Dilo” en “Transylvania” van Toni Gatlif.
Het repertoire bevat oorspronkelijke roma-melodieën, beïnvloed door de landen en volkeren die de roma ontmoetten tijdens hun Latcho Drom (reis van India naar het Westen). Op deze tournee neemt Nadara vooral de mahala muziek mee uit de regio van de Zwarte Zee (invloeden uit Istanboel en Boekarest). (Mahala = de sloppen van Boekarest, waar een eigen zigeunercultuur is ontstaan, die een hoge vlucht heeft genomen in de Roemeense bruiloftsscene en zeer populair is op de Roemeense TV).

Zangeres en bandleidster Alexandra Beaujard zingt de sterren van de hemel in het Romanes, het Hongaars, Roemeens of Russisch. Zij mixt traditionele roma-liederen met eigen arrangementen en zoekt voortdurend de samenwerking met lokale zigeuner-muzikanten.

Geen reacties