Koffiesalon (a Roma) met Tatjana Kiriënko

15
mrt 2018
donderdag

Amper is de vrieskou vertrokken of de lente steekt zijn kop weer op. Het gonst alom in Kekerdom. Boek, buffet, vier raven, of een terugblik op klei en steen brengt menigeen op de been. Zelfs de Koffiesalon krijgt een extra randje: de vijfentwintigste alweer! En vrolijk gaan we verder. Dit keer met Tatjana Kiriënko die ons alles uit de doeken zal doen over:

GordijnKunst

Zoals gewoonlijk beginnen we om 11:00 uur in de Waard van Kekerdom. Na de koffie neemt Tatjana ons mee naar haar atelier in het Dorpshuis. Daar werkt ze sinds twee jaar aan bijzondere ontwerpen. Wat ze maakt noemt ze ‘GordijnKunst’ (www.gordijnkunst.nl), werk dat zich op de grens van kunst en interieurdesign beweegt. Het zijn een soort wandschilderingen, waarin ze met diverse stoffen allerlei patronen verwerkt. De doeken zijn groot en licht doorlatend, de motieven speels en bontgekleurd. Een lust voor het oog – zoals we in vol ornaat krijgen te zien.

Maar dat is niet alles. Naast ontwerper is Tatjana ook ondernemer. Met haar bedrijf Curtain&ko timmert ze stevig aan de weg. Ze heeft een opmerkelijk netwerk, met gordijnfabrieken in Nederland waar ze ongebruikte reststoffen van betrekt. Maar ook met een groep vrouwen in Oekraïne aan wie ze, in een fair trade werkproject, het naaiwerk van haar ontwerpen heeft uitbesteed. En ze werkt geregeld samen met andere kunstenaars. Het unieke karakter van haar werk wordt steeds meer gewaardeerd. Happinez berichtte over een doek van 40 m2 dat ze maakte voor de Protestantse Kerk in Nieuwegein en het Parool gaf aandacht aan haar laatste expositie in Amsterdam. Kortom: gordijnen open, spot aan, het woord is aan Tatjana!

Geen reacties