Omgeving

omgeving

In de omgeving van de Waard van Kekerdom

Midden in de prachtige Ooijpolder, tussen het bruisende Nijmegen en het Duitse stadje Kleve, ligt Kekerdom, een klein dorpje onderaan de Waaldijk. De Ooijpolder is een uitgestrekt gebied waar het heerlijk fietsen en wandelen is in de uiterwaarden.
Op nog geen kilometer afstand van de Waard van Kekerdom ligt de Millingerwaard, een bijzonder natuurgebied dat in direct contact staat met de Waal. Tussen de vennen en het bos vindt u bevers, wilde grazers, prachtige uitzichten en een sfeervolle theetuin.

Rivierduinen

Uniek voor Nederland zijn de rivierduinen in de Millingerwaard. Door de stroming van de Waal zijn hoge zandduinen ontstaan die nog ieder jaar hoger worden. De combinatie van zoet water met  duinen zorgt voor een bijzonder microklimaat waarin planten groeien die elders niet of nauwelijks voorkomen. Hier vind je ook Woodhenge: tien eiken van meer dan 8000 jaar oud. De bomen werden enkele jaren geleden opgebaggerd en vormen nu een bijzonder monument in de natuur.
Met de fiets kunt u een mooie rondrit maken door dit waterrijke gebied door gebruik te maken van de vele fietspontjes in de omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld vanuit Millingen de Waal oversteken en de overkant verkennen.

Oudste stad van Nederland

Veertien kilometer verderop vindt u Nijmegen, de oudste stad van Nederland, 2000 jaar geleden gesticht door de Romeinen. In het gezellige centrum is altijd wat te doen: het zomerfestival de Kaaij, de vierdaagsefeesten of ga eens dansen, eten of kunst kijken in de oude soepfabrieken van de Honig. Uiteraard kunt u in Nijmegen uitgebreid winkelen in de oude en nieuwe straten van het centrum.
Over de grens bent u al snel in Kleve, een knus Duits provinciestadje met een dierenpark en, in een prachtig kuuroord, een goed museum voor klassieke en hedendaagse kunst.

© fotografie Fons van Bindsbergen