Koffiesalon (a Roma) Zit er Romeins bloed in jou en mij?

21
jun 2018
donderdag

De Koffiesalon biedt  ruimte voor allerhande interessante, bijzondere of opmerkelijke verhalen, van en voor dorpsbewoners. Het biedt leuke en laagdrempelige plek om elkaar te ontmoeten en nieuwe kennis op te doen onder het genot van een lekkere kop koffie of thee.

Zit er ook een beetje Romeins bloed in jou en mij?
Na de Bataafse opstand (70 na Christus) lag op de Huneberg in Nijmegen een legerkamp met ongeveer 5.000 Romeinse soldaten. Omdat er onvoldoende water op die plek was bouwden de Romeinen houten goten van het Kerstendal in Berg en Dal naar de Hunenberg. Dit stelsel noemen we een Aquaduct.
Van Nijmegen via Berg en Dal, Kekerdom, Millingen, Kleve en Xanten zijn zeer veel Romeinse sporen te vinden. Sporen die wellicht ook in jou en mij zitten?

De spreker.
Jan Willem Kessener is een dorpsgenoot, zijn broer Paul is bereid om in een klein uur een boeiend betoog te houden over het aquaduct in Beek Ubbergen. Om ons te prikkelen daar nóg eens te gaan wandelen en deze omgeving met andere ogen te bezien. Met Romeinse ogen.

Iedereen is van harte welkom ruim voor de klok van elf uur op donderdag 21 juni, zodat er ook nog koffie gehaald kan worden.
Aanmelden hoeft niet, maar neem gerust een buur of vriend mee.

Geen reacties